Tuesday, 27 September 2011

TUTORIAL:ELAK COPY PIC DR BLOG ANDA

slm..sume..ari ni nk buat tutorial ckit sal cara nk elak someone copy pic kte..cm nk buaat lebih privasi la.actually,ad 2 cara blh kte buat..


cara yg pertama kte amik link je..then p kt------> DESIGN.-----> ADD GADGET----->cari HTML
pas 2 korang copy link kt bwh ni..letak kt HTML 2 okeh...


LINK BWH NII...


nk copy korang intai blog budak degil ni k..


<em>Ampersands & angle brackets need to be encoded.</em><script language="JavaScript">
<!--


//Disable right mouse click Script
//By Maximus (maximus@nsimail.com) w/ mods by DynamicDrive
//For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com


var message="Disable RIGHT click";


///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}


function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}


if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}


document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")


// -->
</script>



Then korang p kt VAR MESSAGE: TKAR MSJ KORANG..
Cnthnye korang tulis:" ERROR KLIK".so nati ble korang bka page korang..try click kiri..kuar x mcm yg korang tulis 2..


CARA KEDUA:


ad some people 2 dia x tekan right klik,diorang ske tekan double klik..so diorg blh copy jgk pic u alllsss..
cntohnye pic ni::
   






cuba tekan double klik..blh copy kn..pic atas ni k..


cuba klik pic yg bwah ni plk..blh x???emm...cuba la smpai berpeluh..cmfirm x blh..hehehe


mcm ner ni?pakai magic ke..hehe..sbnrnye x ok..x de magic.cuma korang perlu buang link ni lpas korang upload pic..


UPLOAD PIC-------> p kt kotak  EDIT HTML--------->delete this link:    :<a href="http://2.bp.blogspot.com/-VKO85G7In_8/ToIDC7aqT-I/AAAAAAAAAHk/4ziYhijL7z4/s1600/blog1-61.jpg" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;">


link warna merah sahaje!!pas 2 ble nk publish post -----> dia kte ERROR kn--------> korang proceed je k..
so t korang check blk..jd ke x??
okeh..2 je lah..senang kn..cuba la...

No comments:

Post a Comment