Tuesday, 27 September 2011

INFO FESYEN!!!!!!!!!

Perempuan memang tak dapat di pisahkan dengan dunia fesyen........semua orang hendak kelihatan cantik dan menarik bukan????apa tah lagi berdepan dengan orang ramai lebi-lebih lagi dating bersama KEKASIH...So,apa yang perlu dilakukan untuk kelihatan cantik??jenis pakaian yang bagaimana????LIHAT DI BAWAH YA!!

1)Anda minat skirt???
manis nya si dara ber-skirt labuh......sopan dan ayu di pandang oleh sesiapa pun....skirt mula digilai oleh remaja zaman kini....mungkin disebabkan terikut2 trend semasa ataupun skirt ini diminati kerana ianya lebih selesa dipakai......sebenarnya skirt sudah lama diperkenalkan namun sambutannya kurang memuaskan......tp kini ia digilai remaja sekarang.



2) JEANS????
dulu dan kini selamanya jeans tetap menjadi pilihan no.1 remaja.....jeans tak pernah tenggelam namun sentiasa mendapat sambutan hangat dari peminat2 jeans........jeans di katogerikan dlm pelbagai jenis sehingga saya sendiri pn tak berapa tahu.......namun,jeans ini dibahagi kpd beberapa katogeri iaitu skinny jeans,bootcut jeans,slim jeans atau straightcut jeans...........color pulak tak dapat di gambarkan kerana ia di pelbagaikan warnanya...tp yg common org pakai ialah black dan darkblue........tapi remaja kini suka color grey,lightblue...apa2 pn jeans tetap HEBAT dan SELESA utk digayakan!!!




3) CANTIK NYA BLAUS...........
 blaus ini hanya segelintir sahaja meminati ia.......namun blaus kini lebih menarik dan cantik utk digayakan oleh semua perinkat umur.......kerana paternnya yg labuh itu menepati syariah islam utk kaum wanita menutup aurat...






4) JAKET????
 Utuk apa jaket ni/????nk cover area baju yang terdedah la.......digayakan dengan baju tanpa lengan baju ataupun utk cover baju yg dipakai terlalu keta..........



5) maxi dress?????????????

lawanya.............ayu la pakai maxi dress kn......labuh dan selesa sehingga di minati oleh artis hallewoon.......kalau nk pakai maxi dress blh tp kita kena cover dengan pakai jaket seperti diatas......








6) manisnya kamu bertudung!!!!!!

YUP....ofcourse 100% saya setuju,percaya @ tak wanita bertudung / berselendang ni menarik PERHATIAN orang disekeliling mereka...........dan memang cantik serta betapa manisnya seseorang itu bertudung, tambahan pula fesyen bertudung kini sangat HEBAT!!digilai ramai orang tak kira muda mahupun yang berumur.......ibundaku pun pakai selendang u.......hebat tu kan....hehehehe........pelbagai jenis tudung/ shawls kini hangat di pasaran dan sentiasa menjadi rebutan...namun shawls /selendang kini sentiasa update la.......so,u sehingga anda sendiri tak tahu nak pilih yang mana,nak beli baru tapi yang lama pun xsempat pakai..........ok,dont wori guy........wlpun anda tak update shawls still pakai yg lama pn u all tetap nmpk menarik dan CANTIK! jika u guy pandai gayakan ia kpd pelbagai gaya................kan2!!!









7)HEELS OR WEDGES NIE???????
both of them HOT dan HEBAT ...............blh digayakan dengan mengikut kesesuaian anda perpakaian.....jangan plak pakai pakaian trek mengenakan dengan wedges.......hehehehee......memang xkena tu kan........tapi paling selesa bila nak jalan2 lebih baik wedges......bcoz.....heels ada keburukan nya..........kajian menyatakan wanita lebih cepat berusia wajahnya jika memakai heels.....renung2 kan lah...hehehehe......tapi jika nak simple pakai kasut.......tak lenguh kaki.......





8) wow....lagi cantik ada perhiasan di jari-jemari dan pergelangan tangan mu.........

BETUL!!!kalau tak pakai mesti nampak kosong je...rasa macam tak complete je......kan.....tak salah hiaskan jari jemari u all dan pergelangan tangan dengan barang perhiasan yang cantik2 lagi funky......pasti ramai mata2 yang memandang mu........





9) HANDBAG PULAK????

BENDA HARUS yang perlu dibawa.......maklumlah orang pempuan nie kan.....semua barang nak sumbat dalam handbag......2 pentingnya handbag kan...................dah bergaya cantik2 mestilah kena ada handbag.....tapi ingat berhati2 bawa handbag.....kes samun,ragut semakin meningkat di negara kita nie.....so....pandai2 bawa diri ye!!!!!!


10) sampingan je....SUNGLASSESS......

penting jugak tau...HARUS pakai bila di bawah sinaran matahari..........ANDA tahu tak......mereka yang terlalu terdedah kepada matahari berisiko utk mendapat glaucoma yang blh menyebabkan sistem penglihatan menjadi kabur. dan menghidapi gangguan penglihatan...........tak kiralah sunglassess hitam ke cerah ke....asalkan pakai.....ye!!!


 NGERI BUKAN????JOM KITA ELAK SEBELUM TERJADI!!!!






ok..that all  4 today..hrp dpt bntuan korang dlm berfesyen...heheehee.ada apa2 info menarik nak berkongsi boleh share bersama DYNAF!!!!.CREATE BY DYNAF AHMAD

No comments:

Post a Comment