Tuesday, 27 September 2011

FOLLOW ME..

hye sume..ske berfashion x??nk thu gaya sy,jom follow my blog.DYNAFSTYLE ni k..byk style yg sy nk share wit u guys..so,kna update slalu la..lau ad pndangan, ideas,opinions ke...mmg dialukan k.korang leh jgk share korang punya style jgk k..heehehehe..x salah pun lau kte share pndpt kn..okehhh!!follow jgn x follow..t sy akn follow korang blk..jgn lupa jenguk2 blog yg sebrpe nii...

THE OWNER


ME and BELLA ALDAMA

TUTORIAL:ELAK COPY PIC DR BLOG ANDA

slm..sume..ari ni nk buat tutorial ckit sal cara nk elak someone copy pic kte..cm nk buaat lebih privasi la.actually,ad 2 cara blh kte buat..


cara yg pertama kte amik link je..then p kt------> DESIGN.-----> ADD GADGET----->cari HTML
pas 2 korang copy link kt bwh ni..letak kt HTML 2 okeh...


LINK BWH NII...


nk copy korang intai blog budak degil ni k..


<em>Ampersands & angle brackets need to be encoded.</em><script language="JavaScript">
<!--


//Disable right mouse click Script
//By Maximus (maximus@nsimail.com) w/ mods by DynamicDrive
//For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com


var message="Disable RIGHT click";


///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}


function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}


if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}


document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")


// -->
</script>



Then korang p kt VAR MESSAGE: TKAR MSJ KORANG..
Cnthnye korang tulis:" ERROR KLIK".so nati ble korang bka page korang..try click kiri..kuar x mcm yg korang tulis 2..


CARA KEDUA:


ad some people 2 dia x tekan right klik,diorang ske tekan double klik..so diorg blh copy jgk pic u alllsss..
cntohnye pic ni::
   






cuba tekan double klik..blh copy kn..pic atas ni k..


cuba klik pic yg bwah ni plk..blh x???emm...cuba la smpai berpeluh..cmfirm x blh..hehehe


mcm ner ni?pakai magic ke..hehe..sbnrnye x ok..x de magic.cuma korang perlu buang link ni lpas korang upload pic..


UPLOAD PIC-------> p kt kotak  EDIT HTML--------->delete this link:    :<a href="http://2.bp.blogspot.com/-VKO85G7In_8/ToIDC7aqT-I/AAAAAAAAAHk/4ziYhijL7z4/s1600/blog1-61.jpg" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;">


link warna merah sahaje!!pas 2 ble nk publish post -----> dia kte ERROR kn--------> korang proceed je k..
so t korang check blk..jd ke x??
okeh..2 je lah..senang kn..cuba la...

INFO FESYEN!!!!!!!!!

Perempuan memang tak dapat di pisahkan dengan dunia fesyen........semua orang hendak kelihatan cantik dan menarik bukan????apa tah lagi berdepan dengan orang ramai lebi-lebih lagi dating bersama KEKASIH...So,apa yang perlu dilakukan untuk kelihatan cantik??jenis pakaian yang bagaimana????LIHAT DI BAWAH YA!!

1)Anda minat skirt???
manis nya si dara ber-skirt labuh......sopan dan ayu di pandang oleh sesiapa pun....skirt mula digilai oleh remaja zaman kini....mungkin disebabkan terikut2 trend semasa ataupun skirt ini diminati kerana ianya lebih selesa dipakai......sebenarnya skirt sudah lama diperkenalkan namun sambutannya kurang memuaskan......tp kini ia digilai remaja sekarang.



2) JEANS????
dulu dan kini selamanya jeans tetap menjadi pilihan no.1 remaja.....jeans tak pernah tenggelam namun sentiasa mendapat sambutan hangat dari peminat2 jeans........jeans di katogerikan dlm pelbagai jenis sehingga saya sendiri pn tak berapa tahu.......namun,jeans ini dibahagi kpd beberapa katogeri iaitu skinny jeans,bootcut jeans,slim jeans atau straightcut jeans...........color pulak tak dapat di gambarkan kerana ia di pelbagaikan warnanya...tp yg common org pakai ialah black dan darkblue........tapi remaja kini suka color grey,lightblue...apa2 pn jeans tetap HEBAT dan SELESA utk digayakan!!!




3) CANTIK NYA BLAUS...........
 blaus ini hanya segelintir sahaja meminati ia.......namun blaus kini lebih menarik dan cantik utk digayakan oleh semua perinkat umur.......kerana paternnya yg labuh itu menepati syariah islam utk kaum wanita menutup aurat...






4) JAKET????
 Utuk apa jaket ni/????nk cover area baju yang terdedah la.......digayakan dengan baju tanpa lengan baju ataupun utk cover baju yg dipakai terlalu keta..........



5) maxi dress?????????????

lawanya.............ayu la pakai maxi dress kn......labuh dan selesa sehingga di minati oleh artis hallewoon.......kalau nk pakai maxi dress blh tp kita kena cover dengan pakai jaket seperti diatas......








6) manisnya kamu bertudung!!!!!!

YUP....ofcourse 100% saya setuju,percaya @ tak wanita bertudung / berselendang ni menarik PERHATIAN orang disekeliling mereka...........dan memang cantik serta betapa manisnya seseorang itu bertudung, tambahan pula fesyen bertudung kini sangat HEBAT!!digilai ramai orang tak kira muda mahupun yang berumur.......ibundaku pun pakai selendang u.......hebat tu kan....hehehehe........pelbagai jenis tudung/ shawls kini hangat di pasaran dan sentiasa menjadi rebutan...namun shawls /selendang kini sentiasa update la.......so,u sehingga anda sendiri tak tahu nak pilih yang mana,nak beli baru tapi yang lama pun xsempat pakai..........ok,dont wori guy........wlpun anda tak update shawls still pakai yg lama pn u all tetap nmpk menarik dan CANTIK! jika u guy pandai gayakan ia kpd pelbagai gaya................kan2!!!









7)HEELS OR WEDGES NIE???????
both of them HOT dan HEBAT ...............blh digayakan dengan mengikut kesesuaian anda perpakaian.....jangan plak pakai pakaian trek mengenakan dengan wedges.......hehehehee......memang xkena tu kan........tapi paling selesa bila nak jalan2 lebih baik wedges......bcoz.....heels ada keburukan nya..........kajian menyatakan wanita lebih cepat berusia wajahnya jika memakai heels.....renung2 kan lah...hehehehe......tapi jika nak simple pakai kasut.......tak lenguh kaki.......





8) wow....lagi cantik ada perhiasan di jari-jemari dan pergelangan tangan mu.........

BETUL!!!kalau tak pakai mesti nampak kosong je...rasa macam tak complete je......kan.....tak salah hiaskan jari jemari u all dan pergelangan tangan dengan barang perhiasan yang cantik2 lagi funky......pasti ramai mata2 yang memandang mu........





9) HANDBAG PULAK????

BENDA HARUS yang perlu dibawa.......maklumlah orang pempuan nie kan.....semua barang nak sumbat dalam handbag......2 pentingnya handbag kan...................dah bergaya cantik2 mestilah kena ada handbag.....tapi ingat berhati2 bawa handbag.....kes samun,ragut semakin meningkat di negara kita nie.....so....pandai2 bawa diri ye!!!!!!


10) sampingan je....SUNGLASSESS......

penting jugak tau...HARUS pakai bila di bawah sinaran matahari..........ANDA tahu tak......mereka yang terlalu terdedah kepada matahari berisiko utk mendapat glaucoma yang blh menyebabkan sistem penglihatan menjadi kabur. dan menghidapi gangguan penglihatan...........tak kiralah sunglassess hitam ke cerah ke....asalkan pakai.....ye!!!


 NGERI BUKAN????JOM KITA ELAK SEBELUM TERJADI!!!!






ok..that all  4 today..hrp dpt bntuan korang dlm berfesyen...heheehee.ada apa2 info menarik nak berkongsi boleh share bersama DYNAF!!!!.CREATE BY DYNAF AHMAD

Monday, 26 September 2011

JOM KENAL MY FAMILY!!!!!!!!!!!!

tercetus idea bt blog dari paksaan MY SISTER.......sy mls nk bt blog nie...bcoz of her la sy bt nie.........huhuhu..........ok LET me introduce my happy go lucky family,.........;-))

1)FAMILY 'S MEMBERS



2)MY OLDER SISTER


gambar latest ni,raya baru2 ni je......pns2 agi...hehheehe.......sambil2 dh kenal family sy,jom sy ade bnda nk tjuk.....ape erk????hehehee...baju raya sy hasil jahitan tangan sy.....manik yang xbrape menarik tu  sy yg bikin...mlm sblum esk tu nk raya...org sibuk kemas rumah ,pasang pelita,tp sy duk jahit manik...huhuhu....




TADAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!HEHEHE


PALING MENARIK< TUDUNG PUN JAHIT MANIK JGK!!!
xla nmpk simple sangatkan....kosong je....sy ejas sikit letak manik nmpk difference sikit dari tudung org lain....heheheheeh


BERSAMA ORG TERSAYANG






CELEBRATION OUR RELATIONSHIP FOR 3 YEARS!!!!

hampir genaplah usia persahabatan kami ber9 org....yang juga 1 hostel.....pahit manis di kongsi bersama2 walaupun kami pernah bermasam muka, gaduh dan juga berbahas sampai berperang sehingga ada yang tak berpuas hati.......namun begitu hubungan kami tetap utuh sehingga kini......akan tetapi....malang nye kami dpt bersama hanya utk 3 tahun sahaja kerana masing2 akan mencari haluan masing2 ke kota mencari rezeki......kenangan kami ini akan ku smpan dlm memori ku buat selama2 nye wahai sahabatku sekalian....ku harap kita semua tetap kawan smpai hujung nyawa.....dan jangan sesekali kita khianati hubungan yang terbina ini.....aku sayang kamu semua!!!!!!!!!!!!!!!!gud luck for exam for this years!!!!!!!!!!!!

















SEMOGA KITA KEKAL BERSAMA WALAUPUN MASING2 BAWA DIRI LEPAS KITA DH ABS STUDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LOVE U ALL!!!!!!!!!!